Har du innspill til utviklingen av Isegran?
De siste årene har Fredrikstad kommune, i samarbeid med ulike aktører på Isegran, ønsket å bidra til å vitalisere Isegran som en sentrumsnær park og som arena for både kulturaktivitet og kulturbasert næring.
Med Isegran-utvalget skal kommunen nå finne en god retning for den videre utviklingen av øya.
Medlemmene i Isegran-utvalget er:
- Gunhild Vigdisdatter (Miljøpartiet De Grønne), leder
- Trond Svandal (Venstre), nestleder
- Hannah Berg (Rødt)
- Knut Thomas Hareide-Larsen (Høyre)
- Vidar Schei (Arbeiderpartiet)
Utvalget ønsker å få innspill på hvordan Isegran skal utvikles videre.
Bredt samarbeid og mange interessenter
Isegran er i dag et viktig friområde og yndet utfartsmål for innbyggere så vel som besøkende. Øyas historie strekker seg tilbake til 1200-tallet og har blant annet vært base for både Mindre Alv og Tordenskiold. Da Fredrikstad festning ble etablert på 1600-tallet var Isegran også del av festningsverket rundt Gamlebyen, og Isegran er i dag regnet som et kulturmiljø av nasjonal interesse.
I første halvdel av 1900-tallet hadde Bjarne Aas sitt suksessrike båtbyggeri på Isegran. Den maritime arven er viktig på Isegran, og øya har et av de fremste og mest kompetente trebåtmiljøene i landet. Isegran har de siste årene også vært arena for store arrangementer som The Tall Ships Races og Idyll-festivalen.
Det er mange aktører og interessenter som nok vil ha innspill til den videre utviklingen og forvaltningen av Isegran-området. Nå skal vi i utvalget først skaffe oss oversikt over aktører og aktiviteter på øya, så vil det videre arbeidet bli lagt opp i dialog og samspill med både aktørene på øya, og andre interessenter – sier Gunhild Vigdisdatter, som skal lede utvalget.
Utvalget skal fremme et forslag til strategi for utvikling og forvaltning av Isegran for bystyret våren 2025.
- Publisert: 16. januar 2025
- Sist oppdatert: 16. januar 2025 kl. 14:37