Sammen om en god oppvekst
Etter flere års arbeid skal Foreldrekompasset nå tas i bruk i alle kommunale skoler, barnehager (inkludert de fleste private) og på helsestasjonene. 15. august ble programmets egen hjemmeside lansert.
– Med Foreldrekompasset ønsker vi å støtte foreldrene i å være trygge, tydelige og støttende voksne. Dette skal i sin tur bidra til å forebygge psykisk uhelse og rusproblemer, og fremme positiv utvikling blant barn og unge, sier direktør for oppvekstseksjonen, Marianne Bekker.
Gjennom programmet får foreldrene presentert aktuell kunnskap med eksempler knyttet til foreldrerollen, og det tilrettelegges for refleksjon mellom foreldre. Dette skjer både på helsestasjonen, i barnehagen og i grunnskolen – altså gjentakende ganger fra barna er små til de går ut av ungdomsskolen. På helsestasjonen gjennomføres Foreldrekompasset i gruppekonsultasjonene, og i barnehagen og på skolen blir foreldremøtene brukt som arena. På denne måten blir alle foreldre involvert.
Lanserer nettside for Foreldrekompasset
15. august lanseres www.foreldrekompasset.no. Der vil det ligge tilgjengelig informasjon om programmet til alle som måtte være interesserte, i form av tekst, film og ofte stilte spørsmål. Ansatte som skal benytte Foreldrekompasset vil kunne logge seg inn for å få tilgang til ressursene som inngår i programmet.
– Vi er veldig glade for å ha en egen nettside på plass, forteller spesialkonsulent i oppvekstseksjonen, Ann-Kristin Aarvold. – Den vil være nyttig for nysgjerrige foreldre, ansatte som skal benytte programmet, og andre fagpersoner eller kommuner som ønsker å vite mer om hva Foreldrekompasset er.
Sammen om en god oppvekst
Direktør Bekker understreker at foreldrestøtteprogrammet har vært jobbet med over lengre tid, og at det er et eksempel på hvordan seksjonen arbeider for å tenke mer helhetlig om hvordan vi alle, både foreldre og ansatte i ulike virksomheter, kan bidra positivt til barn og unges oppvekst.
I Foreldrekompasset trekkes den autoritative voksne frem som en god ledestjerne, der målet er å utvikle relasjoner som er preget av både varme og respektfulle krav.
– Dette er vi i gang med å jobbe med også på ledernivå i seksjonen. Vi vet at vi har dyktige ansatte som hver dag legger ned en stor innsats i møte med barn, unge og foreldre. Med vårt felles utviklingsarbeid ønsker vi å utvikle en enda større grad av felles forståelse for hva som er oppdraget vårt, og hvordan vi sammen kan finne de gode løsningene og lære av hverandre, avslutter Bekker.
- Publisert: 16. januar 2025