Barn, ungdom og familiehjelpa
Barn, ungdom og familiehjelpa er et lavterskeltilbud til barn, unge og familier i Fredrikstad. Vi gir et tilbud til barn og unge med lette til moderate psykiske helseutfordringer.
Hva er barn, ungdom og familiehjelpa?
Vi jobber med utviklings- og endringsarbeid til barn, unge og foresatte. Vi tilbyr individuelle samtaler, foreldre- og familiesamtaler. Vi har også tilbud om ulike foreldreveiledningskurs.
De ansatte har alle helse- og/eller sosialfaglig utdanning og bred erfaring i arbeid med barn og unge.
Barn, ungdom og familiehjelpa samarbeider med barnehage, skole og andre rundt barnet og familien. Du trenger ingen henvisning for å få hjelp.
Tilbud til barn i førskolealder
Barn, ungdom og familiehjelpa jobber for at de minste skal få en god barndom. Vi ønsker å komme tidlig inn og styrke de ressursene som allerede er rundt barnet. Sammen med foreldrene ønsker vi å bedre forstå barna og hva de trenger.
Alle barn og familier er forskjellige og vi er opptatt av at alle skal være gode nok foreldre til sitt barn. «Gode nok» betyr ikke perfekte, men at vi har et reflektert forhold til hvilke behov vi selv og barna har. Sammen jobber vi for å finne muligheter for gode utviklingsløp.
Foreldrene er våre viktigste samarbeidspartnere og deres ønske for endring er styrende for vårt arbeid. Vi tilbyr samtaler i våre lokaler og i hjemmet.
Tilbud til barn og unge i skolealder
Barn, ungdom og familiehjelpa skal være tilgjengelige for alle henvendelser knyttet til barns behov for å bli sett, hørt og forstått. Vi ønsker å styrke barn og unges ressurser i møte med dem og deres foreldre. Foreldre kan ta kontakt med oss når de står i utfordringer og trenger verktøy for å møte sine barns følelser og atferd.
Målet er at vi sammen kommer frem til en felles forståelse av situasjonen, og gjennom dette finner en vei som vil være med på å skape et bedre samspill i familien.
Trygge foreldre gir trygge barn. Når barn og unge har det vanskelig er det ikke alltid så godt å vite hva en skal gjøre. Mange vi møter snakker om å være triste, usikre, nedstemte og/eller engstelige, andre kan være urolige, ha mange tanker eller ha vansker med å passe inn i sosiale sammenhenger.
Vi har fokus på å se og forstå barn og unge for den de er, anerkjenne deres følelser og bekrefte deres gode egenskaper.
FIT
I barn, ungdom og familiehjelpa er vi opptatt av brukermedvirkning og tilbakemeldinger, derfor benytter vi FIT (Feedbackinformerte tjenester) i det daglige arbeidet vårt. Dette verktøyet gir oss mulighetene til systematisere tilbakemeldingene fra brukerne, samt endre og tilpasse tjenestene i tråd med disse tilbakemeldingene. Dette er et viktig ledd i å benytte erfaringer fra brukere til å forbedre tjenestene.
Her finner du kurs-tilbudet vårt
Dersom du er interessert i et av våre kurstilbud kan du ta kontakt med oss på tlf. 488 64 107 eller via kontaktskjemaet vårt. Ring oss gjerne for mer informasjon om kursene.
Når: Oppstartsdato kommer snart. Hvem er gruppa for? Hva gjør vi i Sisterhood og Brotherhood? Jentegruppene ledes av to voksne kvinner og guttegruppene ledes av to voksne menn som setter sammen temakveldene og aktivitetene. Vi har aktiviteter og har temakvelder annenhver uke. På temakveldene kan du snakke om det du synes er viktig, dele ting og høre hva andre mener om det samme. Påmelding: Gruppeledere:
Sisterhood og Brotherhood
Sisterhood og Brotherhood er et forebyggende tiltak rettet spesielt mot jenter og gutter i alderen 12-18 år. Vi jobber for å gi unge jenter og gutter et pusterom, tilhørighet, gode venner og mulighet til å snakke om vanskelige og viktige temaer – både sammen med andre deltakerne i gruppa og med trygge voksne gruppeledere. Sisterhood og Brotherhood skal styrke jenters og gutters selvfølelse, selvtillit, bevisstgjøre indre og ytre grenser, ta gode valg og bidra til å skape et godt miljø.
Det er en gjeng på ca. 8-12 jenter i Sisterhood og ca. 8-12 gutter i Brotherhood som møtes en kveld i uken over tid. Der blir vi kjent med hverandre, vi snakker om viktige ting og gjør aktiviteter sammen. Vi kan for eksempel dra på kino, lære selvforsvar, klatre og mye mer!
Løpende påmelding. Foreldre eller ungdom tar selv kontakt med BUF-hjelpa for påmelding. Vi treffes på telefon 488 64 107 (telefontid: mandag-fredag kl. 08.30-13.30). Eller meld dere på kontaktskjema nedenfor og vi tar kontakt.
Når: Kursene holdes på torsdager fra 13.30-15.30. Vi møtes ukentlig over 8 ganger og hvert møte varer i to timer. Oppstart og kursdatoer: Uke 41: torsdag 10.10.24. Torsdag 17.10.24, torsdag 24.10.24, torsdag 31.10.24, torsdag 07.11.24, torsdag 14.11.24, torsdag 21.11.24, torsdag 28.11.24 Klokkeslett: 13.30-15.30. Sted: BUF-hjelpas lokaler i Bryggeriveien 2-4 Hvem er kurset for? Hva gjør vi på kurset? På dette kurset vil du lære mer om: Påmelding: Foreldre tar selv kontakt med BUF-hjelpa for påmelding. Vi treffes på telefon 488 64 107 (telefontid: mandag-fredag kl. 08.30-13.30). Eller meld dere på kontaktskjema nedenfor og vi tar kontakt. Siden kurset har begrenset antall plasser er det førstemann til mølla. Gruppen er avhengig av at det er et visst antall deltagere og påmelding er derfor bindende. Det er viktig å kunne delta på alle samlingene. Vi oppfordrer begge foreldre til å melde seg på dersom man er to om omsorgen for et barn. Kurset er gratis. Kursholdere: Sissel Odde Steen og Hildegunn Reitan Nordstrand
Turning in to Toddlers
Foreldre med barn fra 2-5 år som opplever strev i samspill med barnet og/eller strev knyttet til å hjelpe barn med følelser. Du vil lære å hjelpe barnet ditt med å uttrykke seg, regulere egne følelser og oppnå økt emosjonell kompetanse.
Kurset består i å gi informasjon, rollespill og øvelser på gruppemøtene, hjemmeøvelser mellom gruppemøtene som gjennomgås ved neste kursrunde, samt refleksjonsarbeid og drøfting mellom foreldre på selve kurset.
Når: Kursene går over 6 ganger og holdes torsdager kl. 13.30-15.30. Oppstart og kursdatoer: Oppstart i uke 42, torsdag 17/10. Torsdag 24/10, torsdag 31/10, torsdag 7/11, torsdag 14/11 og torsdag 21/11. Klokkeslett: 13.30-15.30 Sted: St. Croix huset Hvem er kurset for? Hva gjør vi på kurset? På dette kurset vil du lære mer om: Påmelding: Foreldre tar selv kontakt med BUF-hjelpa for påmelding. Vi treffes på telefon 488 64 107 (telefontid: mandag-fredag kl. 08.30-13.30). Eller meld dere på kontaktskjema nedenfor og vi tar kontakt. Kurset har begrenset antall plasser så det er førstemann til mølla. Gruppen er avhengig av at det er et visst antall deltagere og påmelding er derfor bindende. Det er viktig å kunne delta på alle samlingene. Vi oppfordrer begge foreldre til å melde seg på dersom man er to om omsorgen for et barn. Kursholdere: Miriam Lilleaasen Solheim og Bente Lien
Turning in to Kids
Foreldrekurs rettet mot foreldre som har barn med sterke følelsesuttrykk og/eller strever med å møte barnets følelser. Å være god på å veilede barnet ditt emosjonelt kan få større betydning enn du kanskje tror.
Kurset er lagt opp til å gi informasjon, hjemmearbeid mellom hver kurs gang som gjennomgås ved neste kursrunde, samt rollespill, øvelser, refleksjonsarbeid og drøfting mellom foreldre på selve kurset.
Når: Onsdager fra kl. 17.00-19.30. Vi møtes ukentlig over 6 ganger, og hvert gruppemøte varer i to og en halv time. Oppstart og kursdatoer: Uke 43, onsdag- 23/10. Onsdag 30/10, onsdag 6/11, onsdag 13/11, onsdag 20/11 og onsdag 27/11. Klokkeslett: 17.00-19.30 Sted: Stallen/Lykkeberg Hvem er kurset for? Hva gjør vi på kurset? Tuning in to Teens hjelper foreldre og omsorgspersoner med å: Påmelding: Foreldre tar selv kontakt med BUF-hjelpa for påmelding. Vi treffes på telefon 488 64 107 (telefontid: mandag-fredag kl. 08.30-13.30). Eller meld dere på kontaktskjema nedenfor og vi tar kontakt. Siden kurset har begrenset antall plasser er det førstemann til mølla. Gruppen er avhengig av at det er et visst antall deltagere og påmelding er derfor bindende. Det er viktig å kunne delta på alle samlingene. Vi oppfordrer begge foreldre til å melde seg på dersom man er to om omsorgen for et barn. Kurset er gratis Kursholdere: Tea Brenjo og Kathrine Daae Hoff
Turning in to Teens
Tuning in to Teens er et gruppetilbud for foreldre til ungdommer 12-18 år. Tuning in to Teens passer for foreldre til ungdommer som strever litt ekstra med tristhet, engstelse eller sinne. Programmet støtter foreldre slik at tenåringens følelsesuttrykk gir en mulighet for nærhet, forståelse og selvregulering. Studier har vist positive resultater for foreldre selv, foreldre-tenåring relasjonen og tenåringens emosjonelle kompetanse og adferd.
Kurset er lagt opp til å gi informasjon, hjemmearbeid mellom hver kurs gang som gjennomgås ved neste kursrunde, samt rollespill, øvelser, refleksjonsarbeid og drøfting mellom foreldre på selve kurset.
Treffpunkt Fredrikstad er for barn og unge mellom 6 og 18 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. På Treffpunkt møtes barn og ungdom for å ha det hyggelig sammen med andre som gjennomgår noe av det samme og som kan skjønne følelser som skyld, angst og uro, sinne og irritasjon, som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen. Her treffer de trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Les her for mer informasjon- Treffpunkt Fredrikstad – møteplass for barn og unge i Østfold - Kreftforeningen Tilbudet er gratis Kontakt
Treffpunkt
Telefon: 458 78 038 hverdager kl 09:00 til 15:00
E-post: parorendesenteret@fredrikstad.kommune.no
Kontaktinformasjon
- Ring oss på
488 64 107
Telefontid mandag til fredag kl. 08.30-13.30 - Har du behov for akutt hjelp, må du ringe fastlegen eller legevakta på 116 117
- Finn ansatt i avdelingen
- Ta digital kontakt
Kontaktskjema
- Adresse
Bryggeriveien 2–4, 1607 Fredrikstad - Postadresse
Postboks 1405, 1602 Fredrikstad
Publisert: 24. september 2024 | Oppdatert: 03. februar 2025 kl. 12:20