Ferdsel i natur - Turstier

Fredrikstad har mange flotte turområder, både i skog og mark og langs kysten. De aller fleste turstiene er godt merket og tilrettelagt.

Turløyper

I kommunens kart finner du oversikt over turløyper og fasiliteter som grillplasser og toaletter

Kystien gjennom FredrikstadÅpne kartet her og zoom deg inn så får du opp mer informasjon

I Fredrikstadmarka, Gressvikmarka, Elingårdskogen, Onsøyknipen, Skogland, Kråkerøymarka og Thorsølandet er det etablert flere godt merkede turstier og med rastekrakker og grillplasser langs stinettet.

Her finner du tips til turer og steder du kan gå tur.

Bjørndalen

Bjørndalen er inngangen til mange spennende turløyper i Fredrikstadmarka. Dette er noe du finner i Bjørndalen.

Kommer du med bil kan du parkere ved Stjernehallen.

Bjørneløypa

1 km. lang sti som passer for barn. Her finner du bjørner og andre dyreskulpturer i tre. Det er en grillplass midtveis i løypa.

Bjørneløypa - mer informasjon

2.dam

Her finner du en fin rasteplass på østsiden av vannet. På vestsiden av dammen finner du en treningspark med mange ulike treningsapparater.

3.dam

Det er en badeplass på østsiden av 3.dam.

Hundepark

Det er satt av et friområde til hundepark mellom 1. og 2.dam

52 lufteturer

Vi har laget forslag til en ny tur for hver uke hele året.

Turforslag - 52 lufteturer

Glommastien

Glommastien er en tursti på begge sider av Glomma mellom Fredrikstad og Sarpsborg.  Her opplever syklister og gående et kulturlandskap som har bidratt til at byene ligger der de ligger.

Langs elva lå det tett i tett med sagbruk og teglverk i gammel tid, og på elva var det et yrende liv. Her kan vi fortsatt oppleve teglstrender og ballastplanter fra seilskutetiden.

Stien går forbi området der Hans Nielsen Hauge fikk sin åpenbaring før sin vandring gjennom landet for å undervise folk om Vår Herre, og å starte opp næringsvirksomhet. På østsiden av elva passerer vi fødestedet til Roald Amundsen.

Stien bukter seg gjennom vegetasjon og stedlig bebyggelse med et rikt dyre- og fugleliv. Det finnes rasteplasser og informasjonsskilt som forteller historien om livet her.

I nord går den forbi Borgarsyssel museum i Sarpsborg, og videre over Sarpebrua der Borregård og Hafslund hovedgård befinner seg. I syd kommer du til Gamlebyen i Fredrikstad, og med ferge kan du krysse elva til sentrum. Du har også mulighet til å krysse elva med ferge mellom tettstedene Sellebakk og Lisleby.

Kyststien

En vandring langs kysten er en vandring i både nåtidens landskap og  historisk arv. Du kan følge kyststien gjennom Bohuslän i Sverige og videre i Østfold og til Akershus.

Kyststien er en unik turmulighet med mange fine plasser hvor du kan nyte friluftslivet og hva naturen har å by på. Stien er blåmerket og du kan følge skilting underveis.

I Fredrikstad går stien fra Skjærviken i øst, via Kråkerøy, til Saltnes i Onsøy i sørvest. Stien passerer flere av de største offentlig badeplassene i kommunen hvor dert er mulighet for et bad og bruk av toaletter i sommerhalvåret. God tur!

Vær oppmerksom på at det enkelte plasser kan være mindre avvik mellom kart og trasé i terrenget, da det kontinuerlig jobbes med forbedring av traséen.

Ta vare på naturen

Er du ute på tur er det viktig å ta vare på naturen rundt deg. Flere steder er det tilrettelagt hvis du vil grille eller bade.

Husk det generelle bålbrenningsforbudet mellom 15. april og 15. september. 

Allemannsretten

Allemannsretten betyr at du har rett til å ferdes fritt i skogen, på fjellet og langs kysten. Alle skal ha anledning til å drive et aktivt friluftsliv, samtidig som det skal tas hensyn til grunneieren. Derfor er det begrensninger i denne retten, slik at ingen blir skadelidende.  

Allemannsretten - dine plikter og rettigheter

Publisert: 17. oktober 2024 | Oppdatert: 23. januar 2025 kl. 14:46

Fant du det du lette etter?

Henvendelser til denne løsningen blir ikke besvart. Benytt Henvendelser på Min side hvis du ønsker svar.

Takk for din tilbakemelding!

Ditt svar kan være med på å gjøre nettsiden bedre.