Parker
Bibliotekparken
I 1924 sto parken ferdig, med klippede hekker og lave bed i kontrast mot det monumentale bibliotekbygget. I 1992 ble bibliotekbygget og parken fredet etter lov om kulturminner. Store trær og åpne plenflater avgrenser parken mot elven.
Cicignonparken
Dersom du ønsker å kombinere en tur i parken med en kaffekopp og et galleribesøk, er Cicignonparken stedet for deg. Østfold kunstnersenter og Fredrikstad kunstforening holder til i Ferjestedsveien. Fra uteserveringen er det nydelig utsikt mot parken med fonteneanlegg.
De gamle historiske grusgangene og trappene er restaurert de siste årene. Vollene i Cicignonparken er en del av det opprinnelige forsvarsverket til Gamlebyen. Ser du godt etter kjenner du igjen restene. Fra vollen er det flott utsikt mot Glomma og Gamlebyen.
Jernbaneparken
På gjennomreise eller et pust i bakken? I Jernbaneparken kan du nyte de gamle lindetrærne, som rammet inn ankomsten til byen, fra en av de mange benkene. Beliggenheten mellom den vakre stasjonsbygningen, det tidligere sykehuset og skolen gjør at det alltid skjer noe i parken.
Kirkeparken
Den store lekeplassen gjør Kirkeparken til barnas favoritt. Det er liv og røre ved lekeapparatene hver eneste dag. Parkdelen nærmest domkirken ble anlagt i 1880-1883, og er Fredrikstads eldste offentlige park. I begynnelsen av 1900-tallet ble parken utvidet sørover til den delen som kalles for Trekanten. I musikkpaviljongen holdes det konserter, og det er flere foreninger som spiller og danser ukentlig i sommerhalvåret.
Lykkebergparken
Parken starter der gågata slutter, så den er ikke vanskelig å finne. Er du interessert i kunstopplevelser, kan dette være riktig park for deg. Høyden bak rådhuset ligger skjermet til, her finner du både runde stoler og granittutforminger. Parken var opprinnelig trelastbaron Jacobsens private hage og den praktfulle familievillaen ligger fortsatt staselig på høyden.
Publisert: 18. oktober 2024 | Oppdatert: 28. januar 2025 kl. 13:31